Od roku 2006 se na nich vystřídaly mnohé osobnosti, například velvyslanec USA William J. Cabanisse, Karel Schwarzenberg, Marek Eben, Meda Mládková či Jiří Grygar.

„Benefiční večeře jsou zejména v USA velmi oblíbené, protože se při nich setkávají významné osobnosti daného města či regionu. Svou účastí na večeři demonstrují svou podporu jak dobročinnosti obecně, tak i konkrétní neziskové organizaci, v jichž prospěch pak výtěžek jde. Neméně důležitý je i rozměr lidský a společenský," uvedla Kateřina Valešová z nadace.

Zakládají si na výjimečnosti

Jelikož si nadace zakládá na výjimečnosti celé akce, pohybuje se minimální příspěvek dárců v řádu několika tisíc korun. Úzkostlivě je také dbáno na dodržování etikety. Protokol vypracoval Ladislav Špaček.

„Během večeře se i přes veškerou snahu dopouštíme spousty prohřešků. Od nesprávného sedění u stolu, přes špatné držení příborů a sklenic, po chybné používání ubrousků," uvedl.

Příjemně ho překvapila úroveň dress code. „ Copak muži, ti to mají snadné, ale ženy se tenkrát blýskly nádhernými šaty, účesy, střevíčky, doplňky. Jsem zvyklý si takových věcí všímat, a proto mi nic neuniklo. Dámy by klidně mohly na party do Paříže," zavzpomínal Ladislav Špaček.

Za uplynulé ročníky benefičních večeří nadace získala na podporu svých aktivit přes jeden milion korun. Získané peníze použila například na opravu tělocvičny v Tyršově domě v Ústí nad Labem, na podporu pásma cvičení pro ústecké seniory, na pohybové aktivity dětí z ústeckých mateřských škol nebo na opravy drobných památek opravu dvou arnultovických křížků.