„Šestice dobrovolníků Křesadlo převezme v březnu 2013. Svou nominací můžete bezprostředně ovlivnit, kdo Křesadlo 2012 získá," informovala čtenáře Ústeckého deníku Iveta Strnádková, koordinátorka akce Křesadlo 2012 z DC.

„Nominujte lidi, kteří nezištně pomáhají svému okolí a účastní se dobrovolnických aktivit v Ústeckém kraji," radí.

Svůj tip či tipy mohou čtenáři zasílat až do 31. ledna 2013 pomocí vyplněného formuláře, který naleznete na www.dcul.cz. A to do ústeckého Dobrovolnického centra na adrese Prokopa Diviše 5.

„Smyslem udělování ocenění je nejen poděkovat a ocenit dobrovolníky, ale rovněž sířit myšlenku dobrovolnictví do povědomí široké veřejnosti," doplňuje Lenka Černá, zakladatelka a ředitelka ústeckého Dobrovolnického centra. A připomíná ještě:

„Slavnostní ceremoniál se odehraje 21. března 2013 v Muzeu města Ústí, konkrétně v prostorách jeho rekonstruovaného Císařského sálu."

Během deseti ročníků udílení ceny Křesadlo v Ústeckém kraji bylo oceněno celkem již jednašedesát dobrovolníků. A v minulém roce byl díky uváženému rozhodnutí poroty oceněn také první tým.

„Generálním partnerem akce je, stejně jako loni, společnost Knauf Insulation, která dlouhodobě podporuje občanský sektor na Ústecku a na Teplicku. Záštitu nad Křesadlem 2012 převzala OSN," dodává Iveta Strnádková.