„Bude to podobné jako třeba na Hvězdě," přirovnal jeden z dělníků. „Kruh bude menší, změní se dlažba, uprostřed má být zeleň," vysvětlil. Jak dodal, hlavní práce, které si vyžádaly objížďku, potrvají asi čtrnáct dní.

Místem projedou auta ze Severní Terasy celkem bez komplikací, zajet se dá i k Lidlu. V opačném směru z Krásného Března musí řidiči vjet kousek do dobětického sídliště a pak pokračovat ostře vlevo po trolejbusové trase na Severní Terasu. Výjezd z Dobětic na Krásné Březno je veden po sídlištních komunikacích.

Kruhový objezd v Doběticích mění podobu. Na jaře se objezd zazelená a rozkvete.Zdroj: DENÍK/Karel Pech

Akce je součástí úprav zeleně ve městě. „Nový prstenec bude vytvořen z velkých žulových kostek, v němž bude na jaře založena nová výsadba s kvetoucími keři, okrasnou trávou a trvalkami," informovala mluvčí města Romana Macová.

Nová zeleň se postupně objeví i na dalších místech. Upraveno již bylo nevábné zákoutí u křižovatky mezi Grandem a OD Labem. Pás ve středu plochy tvoří keře a kvetoucí trvalky, na zbytku plochy byly vysázeny macešky, v létě je vystřídají letničky.

Travní porost na kruhovém objezdu na Hvězdě nahradí trvalky a macešky, které budou z jara vyměněny za letničky.

Součástí úprav kruhové křižovatky u hotelu Vladimir je instalace závěsných květináčů na trolejových sloupech. „Každé jaro se sem znovu budou květináče instalovat s předem vypěstovanými letničkami," doplnila Romana Macová.