Zpožděné budou noční lůžkové vlaky ze směru od Německa. Z Berlína jedoucí vlak EN 457 přijede asi o 180 minut později, v Praze měl být podle jízdního řádu v 9.56 hodin. Vlak EN 459 ze švýcarského Curychu bude zpožděný asi o 120 minut, do Prahy měl dorazil v 10.51 hodin.

Silná bouře se prohnala také Ústeckým krajem. V úterý večer na několika místech padaly až centimetrové kroupy. Nad ránem podle informací ČMHÚ vydatný déšť krátkodobě zvýšil průtoky na malých tocích, jako je například Jílovský potok na Děčínsku, Přísečnice nebo Chomutovka na Chomutovsku či Flájský potok na Mostecku. Kvůli malému množství vody v korytech ale nikde nevznikly žádné škody a na průtocích větších toků se výkyv téměř neprojevil.

Dříve vydaná výstraha před silnými bouřemi platí pro celou Českou republiku až do dnešního večera. Bouře budou podle meteorologů ojediněle doprovázeny přívalovými srážkami, kroupami a silným větrem.

V některých místech může voda rychle odtékat ze svahů, mohou se rozvodnit malé toky nebo i jindy suchá koryta. Lidé by měli zajistit okna a dveře, případně upevnit volně položené předměty, například zahradní nábytek.