Po pondělním setkání s ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem totiž není jasné, zda ji jmenuje do funkce vrchního pražského státního zástupce. Na to Bradáčovou navrhl nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

Bradáčová po jednání řekla, že o tomto postu se s ministrem nebavila. „V tomto byl rozhovor neutrální a rozhodně z něho nepadl žádný závěr, zda rozhodnutí bude takové, či opačné," uvedla. Rozhodne se možná příští týden na dalším setkání, kde bude i Zeman.

Blažek řekl, že jednání za přítomnosti nejvyššího státního zástupce považuje za vhodné. Nechtěl však komentovat, zda po něm již o pražském vrchním státním zástupci definitivně rozhodne. Ministr pouze uvedl, že se Zemanem se již dříve dohodl na určitém časovém harmonogramu.

Bradáčová tvrdí, že Blažka  zajímaly její hrubé představy, jak by tato instituce měla fungovat, a ty mu sdělila. Žádná jeho verze o tom, jak by mělo být řízeno státní zastupitelství, či tento stupeň, prý nepadla.

Bradáčová je prezidentkou Unie státních zástupců. Jejím nejznámějším případem, za kterým stála, je ale květnové zatčení poslance a bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha. Dříve se postavila například za vyhozeného žalobce, který kritizoval zastavení stíhání Jiřího Čunka. V roce 2009 vyzvala k odchodu nejvyšší státní zástupkyni Renatu Veseckou.

Bradáčovou chtěl jmenovat již předchozí ministr Jiří Pospíšil. Do svého odvolání to ale nestihl. Média spekulovala, že kandidatura nekompromisní Bradáčové mohla být důvodem jeho odvolání.