Procházkáři zůstali déle, zapojili se do soutěže a vyčkali na ukázku mladého golfisty. Dvacetiletý český reprezentant David Strouf předvedl svůj talent a společně s pořadatelem Martinem Fučíkem předal ceny vítězům.

Tu nejzajímavější vyhrál desetiletý Pavel Kacerovský z Ústí nad Labem. Poukaz na let balonem pro dvě osoby. Stačilo mu úspěšně patovat na jamku ve vzdálenosti 15 metrů. Potom se losovaly anketní lístky a tři kartony piva vyhrála po opakované výzvě Gabriela Krebsová. To bylo radosti!

Nejlepší nedělají chyby

„Podobné akce proběhly na hřišti v Benátkách nad Jizerou a v Písku. Další je plánována na červenec do Telče. Golf je skutečně sport pro všechny věkové kategorie, ukázkou šikovnosti byl dnes ten malý kluk, který se trefil do jamky z takové dálky. Počasí sice nebylo ideální, ale všichni se dobře bavili," konstatoval projektový manažer CZ GOLF Martin Fučík.

Psali jsme: Golfové hřiště ve Všebořicích zve na grilování

Kolem mladíka v zeleném tričku bylo živo, když předváděl, co umí. Nejprve vysoký lob na padesát metrů, potom hůl číslo devět a délka odpalu kolem 120 metrů. Následovala levá i pravá faleš, rána na přesnost a použití „dřeva". Míček odletěl do vzdálenosti přes 200 metrů.

„Golf hraji už dost dlouho, ve čtrnácti letech jsem byl mistr republiky, několikrát jsem vyhrál národní žebříček juniorů. Momentálně mám handicap jedna a hraji za Erpet Golf Praha. Dobrých golfistů je tu dost, ti nejlepší nedělají chyby. Každý sport má své ideální podmínky, golf se dá hrát v dešti, za urputného vedra, velkým nepřítelem je však vítr. Musíte to zkusit, jinak to je jenom teorie," vysvětloval mladý Pražák a předvedl senzační odpal tří míčků najednou. Kdo umí, ten umí! Ve Všebořicích je osmnáctijamkové golfové hřiště, moc lidí to ale neví.