Slavnosti vína a burčáku si město cení, konají se pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka, primátora Ústí Petra Nedvědického a starostky Městského obvodu Ústí - město Hany Štrymplové za podpory Ústeckého kraje, města Ústí, Vinařského fondu, Cechu českých vinařů a dalších partnerů.

„Naší akce se letos zúčastní více než patnáct vinařů a vinařství z Čech a Moravy. Bavit návštěvníky bude cimbálovka Slovácko mladší z Mikulčic. Cílem naší akce je představit Ústecký kraj jako kraj vinařský, navázat na historické tradice pěstování vína v regionu. A také propagace českých a moravských vín a zdravého životního stylu,“ řekl Deníku Pavel Kacerovský, zakladatel a pořadatel tradiční akce.

Tak vypadaly slavnosti vína v Ústí v roce 2016: 

a tak v roce 2014:

Slavnosti vína a burčáku se účastní čeští i moravští vinaři, nabídnou bohatý kulturní program. „Akce se každoročně těší stále většímu zájmu veřejnosti. V minulém roce ji navštívilo více než tři tisíce návštěvníků. Víno je zde prezentováno formou stánkového prodeje jak na stáncích jednotlivých pozvaných vinařů, tak na hlavním stanu pořadatele,“ připomněl Pavel Kacerovský.

Nabízeny zde budou ochutnávky i prodej vín a oblíbeného burčáku. „O hudební doprovod se postará originální moravská cimbálová muzika pod taktovkou primáše Petra Marady. Akce bude provázena vtipným a zábavným moderátorem Františkem Syslem,“ dodal pořadatel Kacerovský.

V pátek si připomeneme Oslavy bitvy u Chlumce v minulosti.
Jak jsme žili v Československu: Oslavy bitvy u Chlumce v minulosti