Předchozí
1 z 5
Další

Jan Řezníček a jeho řecká taverna Athina.Zdroj: archiv Jana Řezníčka

K založení taverny mě vedlo to, že v Řecku máme rodinu, část rodiny z dědečkovy strany. V sedmdesátých letech se někteří vrátili do Řecka a část rodiny zůstala tady. Dalším důvodem bylo to, že jsme chtěli menší rodinný podnik.

Jan Řezníček a jeho řecká taverna Athina.Zdroj: archiv Jana Řezníčka

Nejtěžší bylo sehnat suroviny, ze kterých je možné řecké speciality připravovat. Nedají se totiž koupit ve všech obchodech. Suroviny kupujeme ve specializovaném velkoobchodu.

Jan Řezníček a jeho řecká taverna Athina.Zdroj: archiv Jana Řezníčka

Nejčastěji k nám chodí lidé, kteří mají rádi řeckou kuchyni. Mezi naše zákazníky patří také ti, kteří často cestují do Řecka na dovolenou nebo za přáteli. Lidé k nám rovněž chodí, protože chtějí poznat jiné kuchyně a objevovat nové chutě.

Jan Řezníček a jeho řecká taverna Athina.Zdroj: archiv Jana Řezníčka

Společenské akce jsme začali pořádat v taverně až v letošním roce. První naší větší akcí byl řecký večer na lodi Poseidon, který proběhl 1. srpna. V budoucnu chceme pořádat řecké večery jak na lodi, tak i v taverně.

Jan Řezníček a jeho řecká taverna Athina.Zdroj: archiv Jana Řezníčka

Pokud byste chtěli ochutnat tradiční jídla řecké kuchyně, u nás máte možnost tato jídla ochutnat v příjemném prostředí.