Za peníze z prodeje se přestěhoval do menšího domku v Roztokách u Ústí. Na základě prohlášení o kupní smlouvě, které podepsal, byla Gažimu cena z prodeje vyplacena několika způsoby část hotově, další ze stavebního spoření a z hypotečního úvěru. Doplatek kupní ceny ve výši 387 tisíc, který mu prý měla zaplatit realitní kancelář, ovšem stále nedostal.

SMS chodí, peníze ale nemá.„Nevím, kudy kam. Je to zpronevěření peněz. Určitě moje peníze mají, nikam je neposlali," říká Gaži, který se cítí být podveden. Prodej domu zajišťovala ústecká realitní kancelář PROFI Reality & Finance zastoupená na základě plné moci Jitkou Hájkovou-Vojtíškovou.

„Ve věci jsme zastupovali především kupujícího, a pokud je mi známo, doplatek kupní ceny mu byl již odeslán. Já sama jsem byla pouze na první prohlídce domu s klientem a dále jsem předala doklady k přípravě dokumentů mé kolegyni, paní Hájkové, která s ním dále podle nutnosti jednala," sdělila za realitní kancelář Kamila Vojtíšková.

Došlo k obratu

Ve věci figuruje i jistá paní Jelínková z Prahy, která má mít peníze v úschovně. Redakce se s ní nemůže spojit. Gažimu posílá sms zprávy s tím, že peníze už má na účtu. Hájková s Vojtíškovou přeposlaly redakci její vyjádření e-mailem:

„Záležitost byla uzavřena a plnění zrealizováno ve prospěch účtu v Komerční bance," píše Jelínková. „Žádné peníze na účtu nejsou, sms mi chodí už dva měsíce a stále nic. Nemám ani topení hotové, ani uhlí, a prsteny, co jsem měl po nebožce manželce, tak jsem musel prodat, abych měl na zaplacení poplatků," popisuje Gaži, který na realitní kancelář podal už trestní oznámení.

Koncem týdne ale došlo k obratu a Gaži se dohodl s Hájkovou, že v pondělí spolu pojedou do Prahy za Jelínkovou. „Požádal mě, abych jela s ním a já mu ráda pomůžu," uvedla Hájková, která je s Gažim domluvená, že trestní oznámení poté stáhne. „Ano, stáhnu ho, ale až dostanu své peníze," potvrdil Gaži.

Stalo se vám něco podobného? Víte o kauze bližší informace? Napište nám na ustecky@denik.cz.