Parkoviště hlásilo přeplněno, ve vyhřátém bufetu byste nenašli volnou židli. Za křížkem se sáňkovalo, hned několik sněhuláků dostalo šanci před přísnou porotou. Ten největší měl na výšku skoro jako solidní volejbalista, k dokonalosti mu chyběl oranžový nos a plechový klobouk.

„S tátou jsme ho stavěli skoro hodinu, sníh je mokrý a do té velké koule se nám pletla stará tráva. Místo hrnce má na hlavě dřevěné vlasy z větviček, mrkev jsem ráno do batohu k rukavicím náhodou nepřibalila. Jmenuje se Olaf, jako ten z Ledového království. Kousek dál je trochu menší, na druhé straně další. Klidně by tu mohla být nějaká soutěž. Dopoledne jsem také chvilku lyžovala. Mladší sestra Eliška jezdí pořád dokola, nejsou tu velké fronty a může se jezdit i bez hůlek," prozradila Anežka v perfektní přilbě a hned předvedla několik sněhových kotoulů.

Kolem Miroslava Fáry bylo stále plno, dotazy se týkaly nočního lyžování a předpovědi počasí na příští víkend. „Momentálně máme v provozu dva dětské vleky, sobota nás překvapila velkým zájmem z obou stran, byly tu celé rodiny z Litoměřic i Ústí," krátce vysvětloval vysoký muž.

Všechno teď záleží hlavně na počasí. Pokud se sníh udrží, určitě v Malečově bude noční lyžování, karneval i závod pro děti.