Slavnostní odpoledne se neslo v duchu tradiční oslavy masopustu spojené z dřívějších dob s hodováním, dobrým jídlem a pitím. V Domově sice nebude následovat čtyřicetidenní půst, jak by tomu dle tradice mělo být, ale i tak klienti nezaháleli a pustili se do bujarých oslav a veselili se celé odpoledne ve vlastnoručně vyrobených maskách.

Harmonika pana Vlka

Masopust ve Velkém Březně.Odpolední zábavu provázela harmonika pana Vlka a nechyběla ani Červená karkulka, která společně s ostatními zajišťovala pohoštění a zábavu našich klientů.

Masopustní výzdobu, která hrála všemi barvami, dotvořily veselé a do detailu propracované kostýmy zaměstnanců Domova, na kterých mohli přítomní hosté oči nechat.

Maková panenka a Marfuša

Krásná královna v zelených zdobených šatech a zlatou korunou ve vlasech, břišní tanečnice s chrastícími penízky na sukni, takže každý její pohyb byl doprovázen specifickým cinkáním, Maková panenka, Marfuša a mnoho dalších známých postav navodily tu pravou pohádkovou atmosféru.

Jitrničky, jelítka, tlačenka

K masopustním oslavám patří i dostatek výborného jídla a pití, a tedy i u nás nechyběly tradiční jitrničky, jelítka, plátky tlačenky a nealkoholické pivo teklo proudem a hasilo žízeň našich klientů v průběhu celého odpoledne.

Sladké koláče s tvarohem, mákem a povidly zdobily svátečně prostřené tabule a klienti našeho Domova si na nich mohli dle libosti pochutnat. Zábava to byla pěkná, veselá a taneční parket praskal ve švech.

K večeru už nás však unavené nohy a prošoupané taneční střevíce prosily o odpočinek, a tak se zase společně sejdeme při další příležitosti k oslavě, která bude jistě brzy.

Lenka Krištofová

Masopust ve Velkém Březně.