Z rozpočtu města mohou sportovní organizace v příštím roce získat
 35,6 milionu korun. Vyplývá to z programu pro poskytování dotací ve sportu, který schválili zastupitelé. V návrhu rozpočtu letošního roku to bylo 25,5 milionu korun.

Šeky zůstaly

Program zahrnuje podporu preferovaným sportům, akce sportovního kalendáře, významné nebo mimořádné sportovní události, ale také sportování dětí a mládeže financované prostřednictvím šeků z minulých let.

„Jsem rád, že šeky zůstaly, zvýšila se i jejich hodnota na dvakrát tisíc korun. Rodiče se mohou rozhodnout, jaké sportovní aktivity svých dětí podpoří. Pro mnoho z nich je to také zpráva o tom, že město chce sportování dětí podpořit a mohou využít nabídnuté možnosti," uvedl zastupitel Pavel Dlouhý, který šeky již dříve prosadil.

„Šeky jsou sice určitou komplikací, ale alespoň je jasno, kolik peněz máme dostat. K programu větší připomínky nemám, jenom by se mohly 
v dotacích projevit také dosažené sportovní úspěchy," poznamenal Josef Rajchert, šéf Shotokan klubu.

Nezapomenou na úspěšné

„Považuji za úspěch, že se podařilo program dotací pro sport v této podobě schválit. Možná nebude někde něco úplně fungovat, ale to můžeme ještě doladit. A máme také prostor i pro ocenění opravdu významných sportovních úspěchů. Na to nezapomínám," potvrdil náměstek primátorky města Jiří Madar.

Součástí programu jsou i podmínky čerpání a vyúčtování dotace a zastupitelé schválili i další dokumenty včetně výzvy k podání žádostí o dotace. Termín pro preferované sporty je do konce roku, žádosti o dotace na akce sportovního kalendáře je možné podávat do 29. února 2016.

Na akce mimořádného významu a sportování dětí (šeky) do
 31. ledna a žádosti o mimořádné dotace a na cyklistické akce je možné podávat v průběhu celého roku 2016.