Nový správce by měl nahradit firmu M+M, se kterou bylo město nespokojeno.

Obvod se svým návrhem neuspěl

Lhůta pro podání přihlášek do výběrového řízení poběží dva měsíce, do 29. února. „Lhůta vychází ze zákona o výběrových řízeních," informovala Jitka Stuchlíková z kanceláře primátorky.

I když je na hodnocení uchazečů o tuto zakázku ještě brzo, je jasné, že se o sady nebude starat Městský obvod Město, který o to měl zájem.

„Nabízeli jsme úspory v řádech milionů. Údržbu Městských sadů bychom zajistili podobně, jako se staráme o zeleň v dalších částech obvodu. Máme pracovníky na veřejně prospěšné práce i nasmlouvané firmy. Náš návrh nebyl akceptován," podotkl starosta obvodu Kamil Hýbner.

„Vedení města se domnívá, že bude efektivnější svěřit správu Městských sadů odborné firmě," sdělila Jitka Stuchlíková.

Zeleň v sadech zatím zajišťuje firma Rosea a uklízí tam AVE Ústí nad Labem. V úterý tu procházeli dva lidé s lopatou a odpadovou nádobou a sbírali odpadky. „Sbíráme většinou drobnosti. Je tu docela čisto," uvedl jeden z uklizečů.

Smlouva na osm let

Zda bude AVE Ústí nad Labem zajišťovat i celkovou péči o sady, zatím není jisté. „Jsme stále ve fázi rozhodování, jestli se o tuto veřejnou zakázku přihlásit," řekl bez bližších podrobností jednatel společnosti Zbyněk Matys.

Zakázka je rozdělena na údržbu zeleně a údržbu vodních prvků.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 29,8 milionu korun, z toho na zeleň je určeno 23,5 milionu korun, na vodní prvky 6,2 milionu korun.

Nabídková cena musí obsahovat přiměřený zisk a veškeré náklady k realizaci předmětu veřejné zakázky včetně souvisejících nákladů.

Vítěze vybere komise jmenovaná radou města. Podle smlouvy bude o sady pečovat osm let.