Městské služby posunuly věkovou hranici pro poskytování seniorských slev z 65 na 62 let.

Přizpůsobili se trolejbusům

Podle mluvčí města Romany Macové chce radnice sjednotit věk pro poskytování slev pro dříve narozené lidi. „Hranice 62 let pro seniory platí v dopravním podniku. Dohodli jsme se, že se jí Městské služby přizpůsobí," uvedla Romana Macová.

Seniorské slevyMĚSTSKÉ LÁZNĚ: Plavání: 30 Kč/1 h, 35 Kč/2 h, 300 Kč/10 vstupů, Sauna: 40 Kč/1 h, 55 Kč/2 h, 500 Kc/10 vstupů na 2h
BRNÁ: Celodenní: 40 Kč 10 vstupů: 320 Kč
ZIMNÍ STADION Bruslení: 15 Kč
VĚTRUŠE Bludiště: zdarma

Například v Městských lázních, senioři mezi 62 až 65 lety nově dají za hodinu plavání 30 korun, namísto 50 korun. Hodina v sauně je pak vyjde na 40 korun. Například zrcadlové a přírodní bludiště na Větruši mají zcela zdarma.

Kdo chce slevu získat, musí se na pokladně prokázat nějakým platným dokladem.

„Ceník jsme nijak neměnili, pouze jsme posunuli věkovou hranici," vysvětlil ředitel Městských služeb Miroslav Harciník. Domnívá se, že vliv na rozpočet organizace toto zlevnění mít téměř žádné nebude.

Čekají, že přijdou častěji

Týká se jen malé části populace. Městské služby navíc kalkulují s tím, že senioři, kteří nově dostanou slevu, budou jejich zařízení nyní navštěvovat častěji než dosud.

Senioři jsou s posunutím hranice spokojeni. „Každá ušetřená koruna je dobrá. Ale nepředpokládám, že bych chodila třeba bruslit. Příjemný je určitě vstup do bludiště, na Větruši chodíme často" uvedla Jana Zahálková.

Slevy budou mít mladí senioři i v nově opravené plavecké hale na Klíši. V té nyní pracují dělníci a nefunguje. Pro veřejnost se areál otevře až na podzim. Podle Miroslava Harciníka ještě nerozhodli, jak přesně bude vstupné vypadat.

Veřejnost se ho prý dozví na začátku dubna, když bude zveřejněn v novém ceníku Městských služeb.