Pánové připraví padnoucí obleky, dámy vytáhnou ze šatníku nejkrásnější šaty. Začátek plesové sezony je na spadnutí, s ním i premiéra krajského města. V Ústí se totiž letos poprvé uskuteční městský ples.

„Už loni jsme zmiňovali, že bychom neměli podporovat plesy soukromých subjektů. Letos se ani žádní zájemci o dotaci nepřihlásili. Rozhodli jsme se tedy uskutečnit ples města Ústí, který proběhne 1. prosince ve velkém sále domu kultury,“ uvedla primátorka Věra Nechybová.

Vstupenka stojí 250 korun. Jaký bude zájem veřejnosti, zatím není zřejmé. „V nejbližší době proběhne distribuce letáčků a předprodej přes náš vstupenkový portál. Pokud by byl zájem větší, tak kapacitu rozšíříme,“ podotkla primátorka.

HVĚZDOU BUDE KORN

Hlavní VIP postavou plesu bude Jiří Korn. Spolu s ním na prknech DK Ústí vystoupí i Petr Kolář, Petr Lüftner či David Deyl. K tanci návštěvníkům zahraje pražský orchestr Boom Band.

Ples má na starosti Kulturní středisko města Ústí. „Zajistí veškeré programové, technické a další potřebné záležitosti. Na akci rada města převedla rozpočtovým opatřením 900 tisíc korun,“ uvedla mluvčí magistrátu Romana Macová.

Ilustrační foto.
Ústí přidalo učitelům v ghettech. S žáky i rodiči mají peklo na zemi

Primátorka věří, že si Ústečané ples užijí. „Nechceme dělat něco nadstandardního. Částka 900 tisíc korun je konečná. To, co bude vybráno z prodeje, můžeme investovat do příchozích. Páni náměstci mohou vítat ženy s růží, muži se na oplátku budou moci na ty krásné ženy dívat,“ řekla primátorka.

AKCE JE BEZ BENEFICE

Zatímco v sousedních Teplicích mají městské plesy benefiční nádech, v Ústí se o něčem takovém zatím neuvažuje. „Plesová sezona je u nás nabitá, uvidíme, jestli přijde tolik návštěvníků, aby nám vstupné pokrylo náklady. Ale je to jistě zajímavý námět do budoucna,“ reagovala Nechybová.

S mnohem menším rozpočtem na ples si vystačí v Chabařovicích. „Finančně se vejdeme zhruba do 30 tisíc korun. Vždycky máme na plese města plno,“ přibližuje dlouholetou plesovou tradici starosta Chabařovic Josef Kusebauch.

Na hvězdy šoubyznysu by ale v Chabařovicích lidé čekali marně. „Takové vystupující nemíváme, ples se pak stává koncertem hvězd a to nechceme. Pro nás je důležitější mít dobrou kapelu, která zahraje všechny žánry, aby si lidé mohli co nejvíce zatancovat,“ dodal Kusebauch, který působí také jako taneční mistr.

Nový majitel areálu lázní Vrbenského a sportovní haly začíná s rekonstrukcí.
FOTO: Práce na Vrbenského lázních stopnul spor s vodohospodáři