„Asi došlo k nedorozumění. Nejde o změnu ředitele v krajské nemocnici, ale v Krajské nemocnici, příspěvkové organizaci kraje," vysvětlovala Magdalena Hanáčková, mluvčí kraje. „To je zbytková příspěvková organizace kraje, která neposkytuje zdravotní péči, ale spravuje závazky a pohledávky po transformaci nemocnic."

Podle Hanáčkové kraj Indru odvolal s ohledem na skutečnost, že již nezasedá ve statutárních orgánech, přesněji v představenstvu Krajské zdravotní a nemá tedy přímý vztah k nemocnicím Ústeckého kraje. „Úvazek ředitele v ní byl a je zkrácený, činí 0,2 úvazku. Stanovení platu bude ještě radě předloženo," dodala Hanáčková.

Oba politici byli shodou okolností v komunálních volbách 2010 lídry kandidátek. Z představenstva KZ Indra odešel dle zápisu v obchodním rejstříku 6. února tohoto roku, ve funkci v Krajské nemocnici končí 31. května, hned v den následující nastupuje starosta Macík, informace je uvedena v zápisu jednání krajské rady.

Sám Indra se k svému odchodu z této funkce nevyjádřil, včera byl na služební cestě a po celý den redakci nepřijímal hovory.

Macík pak nechtěl o této spíše úsměvné záležitosti vůbec hovořit. „Nechápu, proč se na to ptáte," zareagoval na otázku redakce, zda se už setkal s otázkami, co chce, když není lékař, dělat v nemocnici. „Já se obávám, že na tohle nebudu vůbec odpovídat."

Výměn politiků ODS za ČSSD se ovšem odehrálo po březnovém „puči" na magistrátě, kdy vedení Ústí převzala ČSSD,  několik.

Odchody politiků ODS z funkcí v Ústí

Z představenstva DPMÚL museli odejít Tomáš Indra, Libor Turek a Tomáš Kraus, nahradili je Vladimír Novák (TOP 09), Jakub Zavoral (TOP 09) a Pavel Boček (TOP 09). Dále namátkou, majetkovou komisi opustili Bronislav Špičák, Martin Šťastný, Tomáš Nedvěd, nahradí je komunisté Jan Michalec, Josef Dyrynk a Vlastimil Doucha (ČSSD).