Jak uvedla mluvčí společnosti Heineken Kateřina Beute, pod který pivovar Starobrno spadá, Medák je originální dvanáctistupňový filtrovaný ležák s obsahem pět procent alkoholu. Ve varně ho sládci vařili tradičním způsobem na dva rmuty.

„Při jeho výrobě použili pravý moravský květový včelí med od dodavatele ze Skalice nad Svitavou. Z Moravy pochází i nejlepší ječný slad, chmel je z Žatce. Medák má jemné medové aroma, dokonalý říz a plnou chuť s jemným chmelovým dozníváním, které je zakulaceno příjemnou medovou chutí vybízející k dalšímu napití," dodala Kateřina Beute.

Dlouho sládci vymýšleli a zkoušeli receptury pro takové pivo, které by mělo šanci navázat na úspěch velikonočního Zeleného piva a doplnilo naše portfolio jednorázových libůstek.

„Medové pivo, při jehož vaření kromě klasických surovin používáme pro ozvláštnění kvalitní moravský med, tyto ambice určitě má," konstatoval vrchní sládek a ředitel starobrněnského pivovaru Milan Schramm.