Na Střížáku konečně existuje místo, kde se pěší turisté, cyklisté, pejskaři i běžci mohou na chvilku zastavit, aby doplnili tekutiny. Každý den odpoledne tam můžete vidět mladíka, který toho moc nenamluví, ale rád splní každé vaše přání. Jmenuje se Marek Hyšpl, společnost mu dělá krásný pes Tereza a králík Joye.

Restaurace Pohoda, kde pracuje, je záchytný bod při různých akcích pro děti i dospěláky. „ Majitelem je kamarád z Teplic, já tu pracuji dva roky a v žádném případě si nedělám ambice na luxusní místo s bílými ubrusy," říká. Vítá každého, kdo má rád pohyb a přírodu. „Mám rád pejsky, proto jich tu někdy bývá i víc. Kamarád mi přinesl králíka, tak jsem mu udělal domeček hned vedle vchodu. Přeci ho nebudu strašit pekáčem," uvedl.

V poslední době je Střížák plný sportovních aktivit.

Ohniště má připraveno pro každého, kdo miluje buřty a nebojí se vzít do ruky sekeru. „S vypětím všech sil jsem zvládl několik školních výletů, dokonce tu byla svatba o sto lidech. Když někdo dorazí s kytarou, tak se přidají i místní žáby a končí se za tmy," popisuje své zážitky v roli amatérského číšníka sympatický chlápek.

Před lesním domem trénují odvážnou jízdu na velkých boulích místní kluci na zvláštních kolech. „Původně na tomto místě měl být tenisový kurt, nyní tu vyrůstá speciální dirtový bikepark. Je to mimo náš pozemek, ale s klukama, co tam dřou, si rozumíme. Všechno dělají jako já po práci a stále sní o velkých závodech. V poslední době je Střížák plný sportovních aktivit, dokonce tu byli i jezdci na koních," dodává Marek Hyšpl.