Další velká akce se chystá na 8. - 9. října do Roudnice nad Labem, pořadatelkou je opět Ústečanka Dana Russová.

Co to bude za akci?
Na fotbalovém stadionu v Roudnici nad Labem se začátkem října uskuteční Mistrovství České republiky agility v mládežnické kategorii (6 - 18 let). Jedná se o otevřený závod, kterého se mohou zúčastnit i hosté ze Slovenska, Polska a Německa. Předpokládaná soupiska 150 dětí. Samozřejmě že jsem chtěla, aby se akce uskutečnila v Ústí, ale podmínky byly nastaveny tak, že to prostě nevyšlo. Umělou trávu jsem sehnala u zimního stadionu, ubytování poblíž areálu byl problém. Samozřejmě venčení, stravování, bezpečnost, parkoviště, tribuna atd. Vyřazovacím způsobem jsem došla až do Roudnice. Kdo zná trochu agility, určitě si čas najde. Vstup zdarma.

Výcvik psů je váš koníček, nebo práce?
(smích) Zaměstnaná jsem na záchrance, vidět mě můžete ve slušivém červeném dresu, když je někde malér. Psům se věnuji řadu let, jsem asi jediný poloprofesionál v tomto oboru v Ústí nad Labem a v jeho okolí. Snažím se plnit přání svých klientů, na mém cvičáku se pracuje skoro každý den. Trénuji agility, základní ovladatelnost psů, vedu dětský kynologický kroužek, navštěvuji školy a školky, pořádám závody, spolupracuji s dalšími kluby, zajišťuji poradenskou činnost a hlavně fandím všem chlupáčů.

To jistě máte několik vlastních mazlíků, také závodí?
No, momentálně jsem ve stádiu smutku. Měla jsem čtyři pejsky vycvičené pro ukázky, hlavně pro děti. O třináctiletou fenku jsem před týdnem přišla. Nejmenovaný známý podnikatel neuhlídal své dogy a ty se postaraly o krvavý konec mého psa.

Kde vás případní zájemci o výcvik mohou najít?
S laskavým svolením ředitele mám už tři roky pronajatý malý travnatý areál u ZŠ v Mojžíři, chtěla bych tu vychovat pár mladých milovníků agility, ale není to jednoduché.

Přijďte se podívat do Roudnice, tam uvidíte ty nejlepší. Začíná se v sobotu 8. října v 9.00 hodin.