Jedním z malých lyžařů byl pětiletý Vítek. „Moc se mi tu líbí. Lyžování mě baví. Nejradši jezdím mezi kužely a taky se mi líbí, že se můžu vyvézt vlekem," hlásil malý Vítek.

Přístup lektorů a celého týmu lyžařské školičky si pochvalovala i Víťova babička Eva Bečvářová. „S vnoučkem dojíždíme z Ústí do lyžařské školičky od soboty. Vůbec se neuměl postavit na lyže. Kromě pondělí a úterý, jsme tu každý den. Po každé vidíme, jaké dělá pokroky. Sjede už větší kopec bez problémů a na vleku se také naučil," pochvalovala si školu Ústečanka Eva Bečvářová.

Letadélka

Lektorkou lyžování byla Lucie Frelichová. „Nejtěžší na lekcích asi je naučit děti plužit. To je takový lyžařský základ, ze kterého potom dál ve výcviku vycházíme. Obloučky učíme děti pomocí letadélek (pozn.red. rozpažené ruce), děti samy rychle pochopí, když se chtějí zatočit za rukou, jakou nohu musí odlehčit," dodala Lucie Frelichová.

Vedoucí lyžařské školy Michal Hlava uvedl, že měli po dobu jarních prázdnin výcvik každý den. „Tím, že přišla zima později, je o naše služby v těchto dnech velký zájem. Také je to dané samozřejmě prázdninami," řekl Michal Hlava.

Hlavně o víkendu

Lyžařská škola Kašpárek funguje převážně o víkendu. „Minulou sobotu jsme tu měli dvacet jedna dětí a v neděli dvacet dva. Začínáme vždy v deset hodin a končíme ve dvanáct.  Ve všední dny záleží na instruktorech, kteří vezmou děti do běžného provozu. Každý lektor má dvě až tři děti. Záleží, co umí, aby se jim mohl náležitě věnovat a uhlídal je," doplnil vedoucí školy Hlava.

Největší zájem naučit své děti na Telnici lyžovat, mají vedle Čechů také Němci a Rusové. „Můžu říci takovou raritku, že jsme vloni měli ve školičce Jihoafričany. Jedna hodina u nás stojí dvě stě padesát korun a dvě čtyři sta padesát korun," dodal závěrem Michal Hlava.
Ten, kdo si zapomene nějaký ten kousek z lyžařské výbavy doma, u vleku nebo v půjčovně lyží mu ho půjčí.