Zelený autobus se blížil k Telnici, teploměr ukazoval kladnou sedmičku. Restaurace Kongo nabízela pohodu a bezpečí, slalomák byl holý, ale sedačková lanovka byla v provozu. V sobotu 19. února bylo parkoviště plné, nad červenou budovou horské služby se ozýval dětský smích.

Pokud se chystáte o prázdninách do kopců, tahle informace se vám hodí. Ráno zkuste vyhledat webkameru, nepočítejte s tím, že na Telnici budou v provozu všechny sjezdovky, sněhu je málo. Nejdelší sjezdovka ale byla vzorně upravená, byť vítr byl nepříjemný. Lyžovalo se na cvičné louce, buben byl nesjízdný, v provozu byla dětská školička, dětský vlek, půjčovna lyží, několik hospůdek. Hodně lidí přijelo z Německa.

Masopust v Zubrnicích
Na zubrnický masopust přijela tisícovka lidí. Dvakrát víc než před covidem

Pokud se někdo chystá na Telnický rohlík, tak termín pro letošní rok byl stanoven na 12. března. U zrodu tohoto závodu byli dva velcí sportovci, Jindřich Holinger a Jan Múnster. Seznam vítězů je značně dlouhý, první ročník se uskutečnil v roce 1986. V poslední době je problém se sněhem, nikdo neví, jaké bude počasí v březnu. Covid poslední dva ročníky zlikvidoval, všichni si přejí, aby letošní Rohlík byl na lyžích.