Stánky se na plánované nové tržnici objevily v dubnu loňského roku. Bylo jich zde celkem 12, další místo měli zaplnit trhovci s mobilními prodejnami. Vlasta Kaslová ze společnosti Amadeus, která provozuje sousední obchodní centrum Sever, Deníku řekla, že projekt byl neúspěšný. „Trhovci sem bohužel nechtěli jít. A to nájemné bylo za velmi nízkou cenu," uvedla Kaslová. Většina míst byla v minulosti zavřená a podnikatelé, kteří si stánky pronajali, prý měli jen nízké tržby.

Některé Ústečany ale absence tržnice mrzí. „Dříve se tam velmi dobře nakupovalo, takové místo chybí a ani stánky u Labe to nenahradily," tvrdí Bohumíra Sládková.

Jakási tržnice již řadu let funguje právě za obchodním domem Labe. Stánky jsou ale v zimě většinou prázdné, využívá je minimum prodejců. Během sezony tady ale bývá plno. Prodává se zde ovoce a zelenina, sazenice, vejce a další zboží.

Co bude s pozemky, které má Amadeus pronajaté, dál, zatím není jasné. „O jejich budoucnosti nyní jednáme s městem," uvedla Kaslová.

Prostor tak opět začal sloužit jako parkoviště. Problémem ale je, že magistrát nechal loni v listopadu na příjezdové silnice umístit zákazy vjezdu.

„Jediný možný vjezd je z ulice kolem Palace, tedy dříve hotelu. Tady je ale značka zakazující odbočení a jinou příjezdovou komunikaci jsem nenašel," tvrdí Ústečan Miroslav Gloss. Dodal, že před nedávnem cestou přes Mírové náměstí narazil na dva strážníky městské policie, tak se jich zeptal, ať mu poradí. „Trochu se usmívali a samozřejmě sdělili, že to prakticky nejde. Tedy ne řidiči, který nemá povolení k vjezdu, což nejsou asi zaměstnanci banky a nějaký ten podnikatel, který tady má v blízkosti obchod," uvedl.

Zástupce ředitele ústeckých strážníků Jan Novotný Deníku řekl, že mnozí z řidičů, kteří sem vjedou, porušují dopravní předpisy. „Je to známé místo, kde se to děje. Pokuty zde naši strážníci rozdávají každý den, řidiči jsou ale nepoučitelní," řekl. Jezdit sem mohou jen taxíky, zásobování, řidiči, kteří zde bydlí nebo mají provozovnu.