A budova v areálu Kampusu univerzity otevře útočiště svých studentů veřejnosti. Nebojte se tedy od čtvrtka 11. do soboty 13. února 2016 překročit její práh. „Vydejte se s námi do exotického ráje," zve i vybízí Tomáš Petermann, mluvčí FUD UJEP.

Šestnáct rozmanitých ateliérů nabízí to nejčerstvější z mladé umělecké scény a designu. Objevte, jak mohou vznikat a vypadat návrhy poštovních známek. Studenti ateliéru Produktový design pod vedením známého designéra Jana Čapka navrhují přebalovací pult do vozů značky Fiat.

Hudební obaly i textilie

Ateliér Grafický design II se věnuje autorskému písmu či návrhům hudebních obalů. Vytvořit oděv a doplňky ze své navržené textilie dostali za úkol studenti ateliéru Oděvní a textilní design. Plodné období mají za sebou i ostatní ateliéry Kateder fotografie, elektronického obrazu, vizuální komunikace, užitého umění i designu.

Jako doma se budete cítit s kávou bistra FastFUD a knihami a katalogy z edice fakulty. Po celé sobotní odpoledne se vám při procházce celou Zimní sklizní budou věnovat studentky oboru Kurátorská studia s komentářem k nejzajímavějším pracím.

Sobotní komentované prohlídky zde pak začínají přesně ve 13., 14. a 15. hodin. Souostroví FUD je tu pro vás.