Beznadějně plné byly v ulici nádoby na sklo, lahve stály i na ulici, přetékal i kontejner na papír a na plasty. Hodně plné byly i kontejnery v okolí Panorámy, naopak vyvezené byly například na Severní Terase.

SKLO JEN JEDNOU ZA 2 MĚSÍCE

„Volala jsem na AVE, kdy to konečně odvezou. Řekli mi, že odvoz skla město objednalo jen jednou za dva měsíce, abych si stěžovala na magistrátu. Na to nemám čas ani náladu. Chtějí lidi vychovávat ke třídění odpadu, ale takhle je jen odradí a budou to zase házet všechno dohromady," rozhořčila se čtenářka.

Ještě v úterý dopoledne svozový vůz AVE na sídliště dorazil a začal sklo nakládat. Muži z osádky nevěděli, jestli přijeli kvůli stížnosti.

„Děláme, co nám řeknou, tady je to plné a tak to vyvážíme," řekl jeden z dělníků. Kontejnery s pomocí manipulační ruky vysypali raz dva a ještě místo uklidili od zbytků skla.

NEPŘIJELI NA ZÁKLADĚ STÍŽNOSTI

„Asi tam nepřijeli na základě stížnosti. Tento týden by svoz ve Vinařské ulici měl proběhnout tak jako tak," informovala Simona Heymerová, vedoucí odboru životního prostředí ústeckého magistrátu. „Když občané zjistí, že kontejnery jsou plné, nebo že nejsou dlouho vyvezeny, mohou se obrátit na náš odbor," dodala Simona Heymerová.

Jak potvrdila, sklo se vyváží opravdu jednou za dva měsíce. „Většinou to stačí, nevím, jestli zrovna v této době nebyly nějaké větší oslavy. Ostatní tříděný odpad se vyváží častěji. Papír každý čtvrtek a plasty v úterý a v pátek," uvedla Simona Heymerová.