Na Kozí dráhu vyjede v neděli v 11.30 z Děčína dámský vlak věnovaný oslavám MDŽ. Ve vlaku bude povídání o zdravé výživě, kadeřnické poradenství a drobné radosti pro ženy.

Literární vlak

Po poledni vlak dorazí do Telnice, kde je připravena beseda se stylistkou o půvabech ženského odívání a praktické ukázky zaměřené na džíny. Ty se hodí i ke Country bálu, na kterém zahraje skupina Harcovníci. Pro ženy platí snížené vstupné 200 korun.

„Není to jediný vlak, který v neděli vypravíme. Již ráno v 8.30 vyjede na Telnici literární vlak, zaměřený na měsíc knihy. Budou se tam číst ukázky z knihy Pan doktor Děčín od Jindřicha Strašnova a připravena je i beseda s autorem a autogramiáda. Odpoledne v 15.30 pojede ještě další vlak, tentokrát bez programu. Rezervace jsou možné na webu Kozí dráhy," řekl koordinátor provozu Michal Skala.

Dárek v zoo

Malý dárek čeká v neděli ženské návštěvnice ústecké zoologické zahrady. „Nebude to karafiát ani ručník," naznačila mluvčí zoo Věra Vrabcová. Oslava bude ve znamení dne samiček. Ženy se mohou účastnit putování zahradou za tajemným symbolem.

V Domě kultury bude v neděli zábavné odpoledne s názvem Ústí dnes patří ženám. Zahájí ho talk show Ivo Šmoldase a Boba Klepla, na ně naváže trapnomagie Richarda Nedvěda a Roman Vojtek s kapelou. Vstupné činí 83 korun.

Dobrou zábavu slibuje i nedělní hudební zábavný pořad v trmickém zámku Vejrovské zkazky Jana Vaněčka. Povídky stolní společnosti Vejrů z českokrumlovské restaurace doplní hudba Swintria.

Nejen karafiáty

K svátku žen, který připomíná demonstraci za práva žen z roku 1908 v New Yorku a od roku 1975 jej uznává i OSN, se jako dárek hodí nejen karafiáty nebo ručník. Nabídka květinářství je podstatně širší.

„Máme pestrý výběr růží, gerbery, lilie a mnoho dalších květin. Ale vloni se nejvíce kupovaly červené karafiáty s tím komunistickým asparágusem. Já doporučuji, aby si každý muž nejdříve zjistil, jaké květiny má jeho žena nebo partnerka ráda a vsadil na jistotu. Mně udělá radost každá květina, i ten karafiát," svěřila se Hana Komárová z ústeckého květinářství Scarlet.