Unikátní akce nabídne na šesti fakultách v republice přednášky, workshopy, besedy i promítání, to vše s předními odborníky. Studenti se touto cestou snaží zpřístupnit a částečně rozšířit tematickou nabídku fakult i aktuálně rezonující témata ve společnosti.

V Ústí nad Labem přinese Noc vzdělávání jedinečný program, který proběhne v budově pedagogické fakulty v ulici České mládeže 8.

Akci zahájí v 17:00 hodin přednáška známého odborníka na didaktiku vzdělávání a školního i třídního klimatu Roberta Čapka, který se bude věnovat Odměnám a trestům ve školním vzdělávání. Následovat bude od 19:00 hodin téma Lenky Gulové z Masarykovy univerzity v Brně – Multikulturní výchova jako průřezové téma.

Ilustrační foto.
6 milionů. Kraj podpořil ústeckou univerzitu stejnou částkou jako vloni

Zlatým hřebem večera pak bude vystoupení místního pedagoga Ivana Bertla, který seznámí posluchače s využitím Grafologie v
pedagogické praxi. Jeho přednáška začíná ve 21:00 hodin.

Těšit se návštěvníci mohou také na doprovodný „před přednáškový“ program. Tam je zařazen například workshop studentské iniciativy Fair UJEP s tématikou Populární banány, který začíná již v 15:30 hodin.

Od 18:00 hodin bude filmový klub 50kino promítat snímek Slyšet očima, po kterém bude následovat beseda s tlumočníkem znakového jazyka a neslyšící učitelkou.

50bar v areálu UJEP.
V Ústí vzniklo nové kino. Je v areálu univerzity a promítá zadarmo