Nejlepší ústecký hledač pokladů si vylámal zuby na zelené krabičce ukryté na Střekovské vyhlídce. „Běhal jsem tam kolem dvě hodiny a nemohl jsem ji najít," vyprávěl třicetiletý Klímek. „Byla vidět, ukryl jsem ji v keři," usmíval se Miroslav Vlach, hlavní organizátor soutěže O poklad Deníku.

Po pět prázdninových nedělí jsme pro vás na různých místech Ústecka schovali zelené krabičky plné Sludenů (keramické sluníčko Deníku). A právě Karel Klímek nasbíral nejvíce bodů.

Z pěti výletů s námi absolvoval čtyři, jednou nic nenašel. Za vítězství v soutěži si dá zdarma večeři pro dva na Habrovické baště. Kdo s ním půjde? „Už jsem to nabízel doma rodině, a nikdo se k tomu moc nemá. Bojí se, abyste tam na nás nečíhali s fotoaparátem," smál se vysoký a štíhlý mladík. „Nikdo na vás zde nebude číhat, naopak vám připravíme krásně prostřený stůl," uklidnil ho provozovatel restaurace Habrovická bašta Milan Kureš.

Karel Klímek hledal Poklad Deníku i minulý rok, to skončil druhý. „Loni to bylo jednodušší, protože jste dávali k hádankám také fotografie místa, kde bude poklad ukrytý," poznamenal Klímek, který chodil za pokladem sám a vždy dopoledne, když nebylo ještě takové vedro.

„Bavilo mě to, byla to super prázdninová soutěž," dodal na závěr.