Stejně jako minulý týden mohou voliči odevzdat své hlasy v pátek od 14.00 do 22.00 a v sobotu od 8.00 do 14.00 hodin.

Na Ústecku se ve druhém kole utká senátor Jaroslav Doubrava a profesor ústecké univerzity František Holešovský. V prvním kole předběhl Doubrava svého protivníka o víc než 8 procent hlasů.

Oběma kandidátům jsme položili čtyři otázky:

1. Jaký je pro vás týden mezi volbami?

2. Co uděláte jako první, až se dozvíte, že budete zvolen?

3. Co oceňujete na svém soupeři, v čem ho předčíte?

4. S kým s kterým politickým subjektem chcete jako senátor na Ústecku spolupracovat?

František Holešovský

František Holešovský.Zdroj: archiv Františka Holešovského1. Vysoce pracovní, další setkání s občany, rozhovory s medii, práce volebního týmu.

2. Pokud by se to podařilo, tak hned začít pracovat. Začneme dělat harmonogram jednání se starosty, představiteli podniků a vedením univerzity. Sestavíme program práce pro nejbližší období a začnu detailně studovat jednací řád a další předpisy senátu. Nastavit pracovní rozvrh, komunikační kanály, aby vše fungovalo maximálně efektivně a výkonně, nebude to snadné.

3. Je zkušený a kandiduje už ve čtvrtých senátních volbách. Mám však větší kontakty ve volebním obvodu v průmyslu, akademické sféře i státní správě. Jsem ve spojení se starosty městských částí i obcí. Dokáži lidi stmelovat a nadchnout pro myšlenku, mám nové nápady a spoustu energie.

4. Se všemi, kteří budou ochotni dělat maximum pro můj obvod. Nelze rezolutně odmítnout nikoho, ale samozřejmě se musíme shodnout na základních hodnotách.

Jaroslav Doubrava

1. Velmi pracovní. Nemohu mít moc početný tým, tak všechna práce je pouze na několika dobrovolnících.

Jaroslav Doubrava.Zdroj: archiv Deníku2. Hovořit o zvolení je předčasné. Budu-li zvolen, pak v prvé řadě poděkuji všem, kteří mi dali svůj hlas, pak rodině za její trpělivost a především všem, kteří mi v přípravě voleb pomáhali za tu obrovskou práci. Za to vše musím poděkovat i v případě, že bych zvolen nebyl.

3. Jeho práci na univerzitě. Znám ji. Často jsme spolu problematiku univerzity diskutovali. Já mám výhodu ve více než 33 leté praxi a zkušenostech v komunální politice. Stejně tak jako znalost práce Senátu. Na rozdíl od pana kolegy, který žije v okrese Litoměřice, já jsem Ústečan. Zde jsem se narodil, zde celý život žiji.

4. Stejně jako doposud jsem připraven spolupracovat s každým subjektem. Nebudu s nimi ale spolupracovat při legalizaci islámu, migraci apod. Zásadně odmítám snahy o povolení stavby mešit.