Nejen studentky, které předvedly šaty ze Salonu Noblesse Paris, ale i jejich spolužáci a příbuzní si dali v sobotu dostaveníčko v Císařském sále.

Zvědavé hosty v Císařském sále přivítala učitelka Světlana Voborníková v pohádkově bílých šatech. Honza Procházka sice chvilku bojoval s trémou, ale potom známou písničku od známého zpěváka zazpíval skvěle. Adéla Milatová přidala hned dvě pěkné melodie v angličtině, Gustína Morávková okouzlila hrou na piano, mladá učitelka Jana Makovcová představila zlatý saxofon.

Potom to přišlo. Vzorně upravené dívky se proměnily v modelky a poctivý potlesk pravidelně vyjadřoval pocity diváků. Plesové šaty byly zajímavé, ale ty svatební se musely líbit všem.

Ještě dlouho po ukončení akce se rozzářené slečny procházely v nádherných róbách po chodbě muzea a vzájemně se fotily.

„Takové šaty bych si na vlastní svatbě přála, ale ještě víc hodného kluka, který nekouří," prohlásila malá dívenka na schodech muzea a přikusovala k tomu řízek z bohatého rautu.

U šatny stála prošedivělá dáma a z tváře jí vyzařovala spokojenost. „Je mi přes devadesát let a stále mne dojímá pohled na slušné a šikovné mládí. Moc děkuji," vzala si kabát a pochválila předvádějící i muzeum.

Pro mnohé mladé dámy to bylo rozloučení se školou, pro další velká zkušenost, která se může v budoucnu hodit.