„Nejsem zvyklá na takový zájem veřejnosti, je tu spousta známých lidí, hudebníci jsou skvělí," trochu nejistě reagovala na žádosti o rozhovory Mudriková.

Teplický zpěvák Pavel Houfek zakončil svůj krátký recitál a pozval na improvizované pódium skupinu Roxel Musus K.L.M. se zpěvačkou Lenkou Kanive. Svoji ústeckou hymnu představil Petr Lüftner, který neutajil svůj sympatický doprovod a na svou stranu získal i nového bubeníka.

V muzeu bylo plno a nejčastější otázky na autorku směřovaly do oblasti vzniku díla. Mezi zvěčněnými nechybí například boxer Lukáš Konečný.

Podívat se přišla i slečna Denisa, která Danuši Mudrikové byla rovněž modelem. „Pózování předcházelo náhodné setkání. Požádala jsem Danu o pár decentních aktů. Nejsem modelka, byla jsem jen zvědavá. Z celé série se nám oběma líbila právě fotografie, která je tu vystavená. Dokonce na ústředním místě. Její kopii mám doma, třeba ji jednou dostane můj přítel," vysvětlovala Denisa.

Digitální svět má mnoho příznivců, ale opravdové umění vzniká v duši zpracovatele. Přesvědčit se o tom mohou návštěvníci muzea do konce ledna příštího roku, kdy výstava Danuše Mudrikové končí.