Nepořádníci jenom počkali na odvoz nahromaděného komunálního odpadu, aby měli víc místa na další nepořádek.

Řízená skládka ve Všebořicích nabízí všem řešení, stačí zavolat a zjistit podmínky. Odvoz haraburdí přímo od domu je luxus, který v jiných městech nenajdete. Sběrný dvůr v Krásném Březně vypomůže, pokud máte zájem. Dokonce i zelený odpad ze zahrádek město plánovitě likviduje. Svérázný Ústečan to řeší nočním výjezdem na Střížák.

Mimořádně vypomáhám sestře s venčením malého psa. Na procházky jsem zvyklý, tak jsem chlupáče vystrkal do kopců, abych mu ukázal jiný pohled na paneláky, než zná. Ze Všebořic směrem na Střížovice jsem nejprve počítal ptačí budky na borovicích, potom jsem se nestačil divit. Nová dopravní značka upozorňující na výměnu zimních gum mohla vyvolat lehký úsměv, ale halda starých koberců, plechovek a náhradních dílů na auta v zatáčce do polí mne přímo šokovala.

Ze silnice to není vidět, pachatel byl rafinovaný, ale z druhé strany ostuda. Spousta rozbitého skla, na poslední chvíli jsem zadržel zvědavé štěně. Lidé ze sídliště si stěžují na divoká prasata, která jim ničí záhonky a drze provokují domácí miláčky. Daleko horší jsou prasata dvounohá, která řeší svůj náhlý problém na úkor slušného souseda. Možná kdyby veřejně prospěšné práce, jako alternativní tresty nenechavcům, směřovaly do těchto míst, bylo by na Střížáku čisto.