Čtveřice, kterou vedl Lukáš Uher (šéfkuchař restaurace a hotelu Větruše a také předseda severočeské AKC), vařila čtyřchodové menu, se kterým se i prezentovala na kuchařské olympiádě v Erfurtu.

„Takovéto akce chceme dělat na Větruši častěji a využívat tak zdejší sál," uvedl Lukáš Uher.

"Nesmíte to všechno splácat jako Jirka Babica," rýpnul si Marek Svoboda do známého televizního kuchaře. Sám Svoboda je akreditovaný komisař Světové asociace kuchařů. 

Semináře se zúčastnilo kolem padesáti hostů, mezi nimiž byli studenti, ale i zkušení kuchaři. Například Jaromír Skočilas je dnes v důchodu, ale dříve učil na ústecké střední škole obchodu a služeb a je členem AKC. „Nejvíc mi chutnalo srnčí carpaccio a hovězí špalíček. Doma si to vařit nebudu, držím dietu," usmál se Jaromír Skočilas.