"Společně jezdíme s rybářskou výbavou po celé republice, ale tenhle rybník se nám fakt líbí. Není moc velký, je tu klid, velké ryby a pouze několik pozic. Nejsme tu poprvé, vždycky odjíždíme spokojeni. Je to soukromá voda, něco to stojí, ale zážitků máte plný podběrák. Já dnes vytáhl během dopoledne pět krásných kaprů, Pepa šest. Odpoledne ani ťuk. Vyfotíme, pohladíme a šup zpět do vody. Oba to máme doporučeno od doktora. Já prodělal mrtvici, kamarád infarkt," s úsměvem popisuje situaci Martin Beck, který prý ryby vůbec nejí.  

"Společných zážitků od vody máme opravdu dost, letos mne třeba u jednoho soukromého rybníku provokoval majitel sázkou. Pokud za tři dny vytáhnu na břeh 100 kaprů, dá mi na příští rok volňáska na celou sezonu. Byla to dřina, moc jsem toho nenaspal, ale vyhrál jsem," směje se Josef Anton.  

Mluvilo se o speciálních prutech, které stojí tisíce, představovala zvuková i světelná nástraha, různá čidla, navijáky, krmení s vůní i bez. Nejvíce prý berou kapři na mrtvolu. Zachovejte klídek. Je to pouze zvláštní oder šedých kupiček. Na řadu přišly i u nás málo známé ryby. "Víte třeba, jak vypadá vyza velká? Já ji chytil nedaleko Plzně na soukromé vodě. Měřila 166 cm, váha 30 kg. Vypadá jako jeseter. Na ten souboj se nezapomíná," prozradil Josef Anton a ukazuje fotku v mobilu. 

Ilustrační foto
Ústí nad Labem a města v okolí řeší zápach. Nemá žádný limit