"Ve staré budově školky dříve bydlel doktor, v přízemí měl ordinaci. Později se přestěhoval, od roku 1947 je tam mateřská školka. Chodila jsem tam jako děcko," svěřila se Eva Tomsová (na fotkách v oranžové bundě), která dělala v letech 1991 až 2004 ve školce ředitelku. 

"Vzpomínám si na učitelku Marii Kočovou, tu jsem měla moc ráda. Odtud jsem se koukala z terasy na náš dům. Dnes tu už není. Nová přístavba se mi moc líbí," dodala se Eva Tomsová.

V nové části bude výdejna jídel, sociální zázemí, herna, učebna, klidová zóna atd.

"Líbí se mi zavěšení dětských lůžek, specifické osvětlení, klimatizace, klavír, prostor. Ještě musíme dodělat zahradu a bude to fajn," spokojeně se usmívala starostka Trmic Jana Oubrechtová.

Od 6. září budou v celém komplexu čtyři oddělení. Pastelky, Broučci, Sluníčka a nově Kytičky. "Mám tu sedm učitelek a potřebný podpůrný tým. Jsem moc zvědavá, jak budou na nové prostory reagovat ti nejmenší," konstatovala současná ředitelka školky Ivana Koudelová, které se líbila barevná umývárna a šikovné propojení se starou budovou, kde nechybí ani chromový výtah na jídlo.

Přístavba trmické školky se prostě nedá přehlédnout.