Městský obvod Neštěmice projektovou asistentku nepotřebuje. O dotace se totiž stará magistrát. Lucie Frenzlová, kterou radnice přijala v rozporu s výběrovým řízením, prý nemá ani potřebné vzdělání. To vše tvrdí opozice v neštěmickém zastupitelstvu.

ŽÁDOSTI JSOU SLOŽITÉ

„Žádosti o dotace jsou velmi složité. Bez magistrátu, který je kontroluje, na ně obvod nemůže dosáhnout. Je zbytečné, abychom ho suplovali, nehledě na to, že nemáme na spolufinancování," kritizoval opoziční zastupitel Vlastimil Žáček.

Poukazuje především na to, že projektová asistentka Lucie Frenzlová nemá maturitu. Také prý doposud nepředstavila zastupitelům žádný projekt.

Sama Frenzlová považuje kritiku opozičníků za osobní útok. „Vždyť to na podnět opozice prozkoumal i zdejší kontrolní výbor a došel k přesvědčení, že radnice nepochybila. Já to dál nechci komentovat," reagovala s tím, že se máme obrátit na jejího nadřízeného, tajemníka Jaroslava Brože.

PRÝ JE PŘÍNOSEM

Tajemník Brož s nařknutím opozice nesouhlasí a úřednici brání. Zopakoval, že obvod Lucii Frenzlovou přijal v řádném výběrovém řízení.

„V tu dobu jsem tu nepracoval, ale komise rozhodla podle jejích materiálů a pohovoru, že je vhodnou uchazečkou pro tuto funkci. Náplň své práce dělá dobře a je přínosem pro úřad," řekl Jaroslav Brož s tím, že v současnosti Frenzlová pracuje třeba na projektech z prevence kriminality.

Starostka obvodu Yveta Tomková to odmítla komentovat. „Do personálního obsazení nemám právo zasahovat. Víc se k tomu nebudu vyjadřovat," dodala.