Práce na přejezdu způsobily řadu dopravních a bezpečnostních problémů. Stěžovala si na ně i Eva Outlá, starostka střekovského obvodu.

„Zrovna jsem jela na Novou Ves a viděla kamiony, které jedou do areálu bývalé Setuzy, objíždět uzavřený přejezd po novém mostě a kolem sídliště na Novosedlické náměstí. Což rozhodně není v pořádku," řekla Outlá s tím, že o komplikaci dostala zprávu i policie.

DĚTI SI MUSÍ DÁVAT POZOR

Na poměrně silně frekventované objízdné trase z Mariánského mostu ve směru z města na Střekov je ale ZŠ a MŠ Nová. Aby se děti dostaly do školy, musí přes silnici. „Je to nebezpečné, natož teď. Znáte děti, ne vždycky půjdou podchodem, který tu je. Mám velký strach, aby mi děti nevběhly pod kamion," upozornila jedna z maminek.

Mohlo by vás zajímat: Hausenblas se má omluvit za slova o mafiánech a zaplatit 100 tisíc korun

Podle mluvčího Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marka Illiaše na přejezdu právě dělníci provádějí takzvané třetí podbití.

„Vlaky musí nějaký čas zatěžovat novou trať, aby se vymezily vůle v uložení pražců, upevňovadel kolejnic a další. Poté strojní podbíječka pražce podbije, aby se vůle vymezily. Vydrží pak po celou předpokládanou dobu životnosti železničního svršku," popsal Marek Illiaš.

Na řidiče dopravní očistec na Střekově čeká tento měsíc ještě třikrát, a to 18., 25. až 26. a 28. až 29. března, kdy se přejezd opět uzavře.

Přejezd v Žukovově ulici nad kruhovou křižovatkou prochází opravou.Zdroj: Deník/Karel Pech