„Přilétli na jaře, samice 13. dubna, ač obvykle přilétá první samec, který dorazil 19. dubna. Od 23. dubna seděli na vejcích, 8. až 9. června bojovali s cizím párem o hnízdo. Nakonec ho opustili, nový pár hnízdo obsadil, ale bez mláďat. V současné době se tu zdržují jen občas," uvedl ornitolog Stanislav Chvapil.