Hlídka celníků pronásledovala před půlnocí dodávku s nezaplacenou dálniční známkou. "Nebezpečným manévrováním přitom její řidič ohrožoval nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu, včetně příslušníků celní správy, kteří několikrát zabránili přímému střetu," upozornil Jiří Nejedlý, mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj.

Jízda skončila až u Petrovic. "Řidič nereagoval na znamení k zastavení a s vozidlem ujížděl. Na 87. kilometru z dálnice sjel, havaroval na lesní cestě poblíž Petrovic a z vozidla utekl směrem k dálnici D8," popsala události policejní mluvčí Šárka Poláčková.

V nákladovém prostoru dodávky se mačkalo patnáct cizinců. Při havárii se nikdo nezranil. "Cizinci, z nichž byly tři ženy a dva nezletilí, byli eskortováni na oddělení cizinecké policie, kde bylo zjištěno, že se jedná o státní příslušníky Sýrie. Vzhledem k tomu, že nepředložili žádné cestovní doklady, vzniklo důvodné podezření, že neoprávněně vstoupili a pobývají na území České republiky," uvedla mluvčí Poláčková.

Zásah ústeckých strážníků
Opilý muž během potyčky v ústeckém baru přišel o tisíce korun

Cizince místo cesty do Německa čeká správní řízení o vyhoštění z území členských států EU.

42letého šoféra dodávky se záhy podařilo zadržet policistům z dálničního oddělení v tunelu Panenská. Je podezřelý z přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Případem se nadále budou zabývat ústečtí kriminalisté.