Heineken výrobu přestěhoval před třemi lety do pivovaru Velké Březno. Informaci o prodeji potvrdil mluvčí společnosti Jiří Hauptmann, prodejní cenu nesdělil. „V pivovaru už nikdo nepracuje. Areál je zabezpečený a pod ostrahou," uvedl Hauptmann.

Rozkrádání a pustošení objektů pivovaru se obává historik Martin Krsek z Muzea města Ústí nad Labem. „Byla by škoda, kdyby stavba, kde jsou třeba nádherné ležácké sklepy, dopadla jako loděnice, která je ostudou nábřeží," řekl Krsek. Rozvoji města by podle něj pomohlo, kdyby se ústecký pivovar dočkal podobného využití jako třeba děčínský. Ten se nedávno přeměnil v nákupní a zábavní centrum.

Opuštěný pivovar stojí vedle bývalé likérky. Její vlastníci tradiční značky Klášterní tajemství a Starou mysliveckou odvezli až do Prostějova.

V Ústí lidé pivo vařili už v raném středověku. Pivovar postavila šlechta roku 1642. Na začátku 20. století sládci v Krásném Březně vařili celkem 16 značek piva v množství zhruba 100 tisíc hektolitrů. V roce 2001 pak 270 tisíc hektolitrů. V roce 2008 pivovar koupil nadnárodní koncern Heineken.