Oba mají vysoké cíle, chtějí se stále zdokonalovat v profesi a jednou třeba otevřít společný kadeřnický salon. To je jejich velký sen. Že to myslí vážně dokázali na republikové soutěži, kde nejen Severočeské střední škole, s.r.o. v Bělehradské ulici udělali velkou reklamu.

Více o soutěži. Kadeřnickou soutěž v muzeu vyhrála Sněhurka

"Na celostátní soutěži mladých kadeřníků a kadeřnic jsem byla poprvé. Myslím, že to byl 4. ročník. Vyřazovací kola probíhala koncem roku 2016, celkem bylo přihlášeno 58 škol z Čech, deset ze Slovenska. Lednové finále se uskutečnilo v Praze na Žofíně, vyprodaný sál, každý soutěžící měl sebou svůj podpůrný tým. Mezi nejlepší postupovalo pouze osmadvacet dívek. Každá měla svou vlasatou modelku, já v soutěžích spolupracuji s kamarádkou Barborou Majerčíkovou. Má krásné dlouhé vlasy a výrazný obličej. Koruna kreativity ve víru Hladových her Hunger Games, to bylo zadání. Stanovený čas 60 minut není moc dlouhý, musíte se skutečně pořádně otáčet. Hodnotí se čistota provedení, ladění barev, umělecký dojem. Moje modelka měla šaty z bublinkové folie a podle mne byla moc zajímavá. Skončila jsem čtvrtá o jediný bod, dost mě to mrzelo," říká reprezentantka ústecké školy.

NA NEJVYŠŠÍM STUPNI

Na stejné soutěži mezi chlapci bojoval i usměvavý Jakub a dotáhl to na stupeň nejvyšší.

"V semifinále jsem byl třetí, tři body za prvním. Finále jsem vyhrál jednoznačně o dvacet bodů. V Praze nás bylo osmnáct, zadání bylo pro všechny stejné. Vsadil jsem na provedení barev, make-upu a celkovou vizáži. Můj model Josef Poulíček má husté a vlnité vlasy, měl na sobě modrý úbor, černé vlasy doplňovaly modré stíny v obličeji a modrá vlna. Strany byly vyholené s tetováním inicialů danneho tematu H.G. Všechno musí být absolutně přesné, u děvčat si můžete pohrát s délkou vlasů, kluk musí být počítačový robot. Každá chyba je hned vidět. To víte, že jsem měl velkou radost. vyhrál jsem pěkné věcné ceny a hlavně porazil celou republiku. To se cení nejvíc, jsem přeci jen ješitný chlap," tvrdí o sobě Jakub Žucha.

Na soutěž do Prahy oba doprovázela jejich mistrová Květa Osvaldová a je na ně patřičně hrdá. Ještě neví, jestli tihle dva budou jednou pracovat spolu, ale ten salon by jim moc přála.

Mohlo by vás zajímat: Odvážný kalendář vydělal deset a půl tisíce pro dětskou onkologii