Více než šest kilometrů upravených sjezdových tratí nabízí například areál v Zadní Telnici na Ústecku. V provozu jsou všechny vleky i lanovka. Na sjezdovkách leží 60 až 80 centimetrů sněhu.

Na teplickém Bouřňáku se také lyžuje na všech sjezdovkách. Provoz areálu bude ale částečně omezen v pátek, tedy o pololetních prázdninách. „V pátek bude po celý den uzavřen Slalomák a omezen provoz parkoviště v Mikulově na zhruba 60 procent kapacity," uvádějí provozovatelé na webu.

Čtěte také: Úklid v Ústí kolabuje. Chybí lidé

Ideální podmínky jsou také v Horním Podluží na Děčínsku, kde je v provozu 2,5 kilometru tratí. V Českém Jiřetíně se také lyžuje denně, celé středisko je v provozu o víkendech.

Dostatek sněhu je také v malých areálech. Lyžuje se v Malečově nebo v Tisé na Ústecku. Připravené svahy budou i na Komáří Vížce na Teplicku. „O pololetních prázdninách bude lyžařský areál mimo provoz. V provozu budeme opět o víkendu," informují provozovatelé.

V provozu je i areál Klíny na Mostecku. „Od soboty je v provozu i snowpark na Pařezovce. Na sjezdovkách leží 40 - 70 cm sněhu a podmínky pro lyžování jsou stále výborné. Silnice je sjízdná a všechna parkoviště jsou prohrnutá," informují provozovatelé areálu. Běžecké okruhy čítající celkem desítky kilometrů byly upraveny ve středu.

Čtěte také: Zranili jste se na neuklizeném chodníku? Žádejte odškodné