„Na sklech automobilu byla souvislá pevná vrstva ledu, kterou jsem musel seškrabovat. Přitom bylo již po desáté hodině ranní a pršelo," uvedl k dopolední situaci Alexandr Sokolov z ústeckého Krásného Března.

„Dopravní policie v celém kraji eviduje desítky dopravních nehod, většinou jde o pomačkané plechy. Řidiči včas nedobrzdili, dostali smyk na ledovce, a podobně. Z hlediska počtu dopravních nehod je asi nejvíce problémů na Litoměřicku. Ale i zde jde o lehké dopravní nehody," uvedla mluvčí ústecké krajské policie Veronika Hyšplerové.

Podle Hyšplerové nejvíce komplikací měli řidiči ráno, ale další vlna nehod se zvedla před polednem. Řidiči si řekli, že už by mohlo být na silnici bezpečněji a vyjeli ve větší množství. V tomto časovém rozmezí došlo i k smrtelné nehodě. Třiačtyřicetiletý muž před polednem zahynul při dopravní nehodě v Mostě. Jeho o deset let starší spolujezdkyně utrpěla vážné zranění. Řidič na namrzlé silnici narazil do sloupu tramvajového vedení.

Dopravu v Ústeckém kraji od noci komplikovala ledovka a mrznoucí déšť. V sobotním ránu měly proto v Ústí nad Labem problémy trolejbusy vyjet do mírného kopce. Ale většina hlavních komunikací je sjízdná.

„Kolem deváté hodiny ranní jsme vyjeli z Ústí do Německa na nákupy. Po celou dobu jsme neměli problémy. Na české straně sice hrozila ledovka, na německé jenom pršelo. Jeli jsme bez potíží. Vrátili jsme se do Ústí nad Labem ve dvě hodiny odpoledne. Cesta z Německa, včetně dálnice D8, a cesty po Ústí, nám nezpůsobila žádné problémy. Samozřejmě člověk za volantem musí být v tomto počasí hodně opatrný," uvedl Pavel Grunzner z Ústí nad Labem.

„Vzhledem k situaci, kdo nemusí, ať raději dnes nesedá za volant," dodala v sobotu  k dopravní situaci Hyšplerová.

Před ledovkou na silnicích a chodnících varoval Ústečany přes městský rozhlas také magistrát.