Výpadek se podle internetových stránek společnosti nejspíše dotkl všech zákazníků v Ústí nad Labem, ale například i lidí z Chlumce.

Ústečané byli absencí signálu velmi rozladěni. Mnohým zkřížil plány. „Vzala jsem si práci s sebou domů. Bohužel jsem zjistila, že se nemohu doma připojit k internetu. Proto jsem se musela večer opět vrátit do kanceláře, abych vše stihla udělat," uvedla Pavlína Radová.

Lukáše Vávru výpadek připravil pro změnu o zábavu. Plánoval si zahrát počítačovou hru na internetu, ale k portálu se nepřipojil. „Zkoušel jsem se dovolat na zákaznickou linku. Ale to se mi nepovedlo. Asi je přetížená," řekl.

Informace o výpadku klienti mohou zjistit na webových stránkách firmy, pokud zadají adresu lokality, kde bydlí. Bez internetu se ale na tuto službu nedostanou.

UPC zde informuje, že výpadek jí zákazníci nahlásili již v 7:55, ale podle některých zákazníků internet fungoval ještě po této uváděné době.

„Výpadek se týká všech služeb.  Jedná se patrně o přerušený páteřní optický kabel. Naši technici pracují na lokalizaci závady," uvedla společnost na internetu. Kolem 19:30 ještě ale nebyla schopna říci, kdy se technikům podaří závadu odstranit.