Ústečané mířící do Velkého Března nebo po střekovské straně do Děčína musí počítat ve Svádově s objízdnou trasou přes Olešnici. Důvodem je kompletní oprava železničního přejezdu ve Valtířově.

Martina Kováčová z Ústí řekla, že kvůli uzavírce musí jezdit do práce po polorozpadlých silnicích. „Je to hrozné, už aby měli ten přejezd hotový. Už loni jsme museli jezdit, když opravovali přejezd ve Velkém Březně, pomalu po polních cestách," posteskla si.

Kvůli uzavření silnice musí jezdit objízdnou trasou i příměstská autobusová doprava z Velkého Března do Ústí. Tu zajišťuje společnost Bus Line. „Spoje nezastavují na zastávkách Valtířov železniční stanice a Valtířov osada. Autobusové linky jezdí po objízdné trase směr Olešnice Svádov. Náhradní zastávka je zřízena u benzinové pumpy na křižovatce směr Olešnice," píše se na webu společnosti.

Rekonstrukce se nedotýká jen řidičů a cestujících příměstskou autobusovou dopravou, ale také cyklistů. „Kvůli odklonění aut se zvýšil výrazně provoz mezi Valtířovem a Olešnicí. Jezdím tudy pravidelně z vyjížďky na kole, protože tu vede příjemný kopeček, kterým si udržuji fyzičku. Silnička je ale v Olešnici úzká, takže je to akorát o to nechat se srazit," uvedl Střekovan Petr Zoubal.

Mluvčí Správy železničních dopravních cest (SŽDC) Jakub Ptačinský uvedl, že rekonstrukce přejezdu ve Valtířově potrvá do pátečního odpoledne. „Dělníci provádějí jeho kompletní opravu a modernizaci," dodal.

Podle zjištění Deníku už na přejezdu místo dřevěných rozlámaných dřevěných prken budou pryžové desky, což ocení řidiči při průjezdu po něm. „K rekonstrukci železničního přejezdu jsme využili výluky z důvodu nezbytných oprav výhybek na trati mezi Střekovem a Velkým Březnem, kdy vlaky jezdí pouze po jedné koleji," dodal Jakub Ptačinský.