„Za ztracenou nebo poškozenou jízdenku dopravce náhradní jízdenku bezplatně neposkytuje, pokud ztrátu nebo poškození nezpůsobil sám," vysvětlil mluvčí ústeckého dopravního podniku Luboš Heřman.

Upozorňuje, že jde o shodnou situaci, jako když si zakoupíte výrobek, budete mít doklad o jeho zaplacení, dojde k jeho ztrátě a budete požadovat na obchodníkovi, aby vám dal shodné zboží.

„Ačkoliv to je nad rámec vyhlášky, vystavujeme cestujícím duplikáty časových kuponů v hodnotě 50 korun, pokud došlo ke krádeži doložené protokolem Policie ČR," dodal Heřman.

Cestující v Ústí nad Labem mají možnost koupit si celoroční jízdenku. Tu mohou rozdělit na 4 díly. Je to preventivní opatření pro případ ztráty. Kupon na 180 dní je rozdělen na dva díly.

Ilustrační foto.
Dopravní podnik upozorňuje na letní provoz, platí až do 3. září

„V případě ztráty průkazu s jedním aktuálním dílem má cestující ještě díly kuponu na další předplacené období. Pouze si je musí na zákaznickém centru vyměnit za nové k novému číslu průkazu," zdůraznil Luboš Heřman.

ELEKTRONICKÝ KUPON

Časové kupony v aplikaci SEJF představují elektronický kupon. V případě ztráty SIM karty nebo mobilního telefonu, operátor vydá novou SIM kartu se stejným číslem. Pak jen stačí nainstalovat aplikaci SEJF.

Pokud má cestující nové číslo, vyřeší to na Helpdesku SEJFU. Majiteli se tedy dobije zbytek předplaceného kuponu.

„Jednáme o rozšíření možnosti nákupu časového kuponu na 180 a 365 dnů přes aplikaci SEJF již od letošního 1. července. Po zavedení nového elektronického odbavovacího systému bude náhrada zajištěna podobně jako u aplikace SEJF," dodal mluvčí dopravního podniku Heřman.

Benešův most potřebuje rekonstrukci jako sůl.
V Ústí začíná dopravní peklo. Na opravu mostu ještě nemá kraj peníze