Důvodem jsou neshody o přidělení milionových částek na investice, o které Hýbner žádá. Podle primátorky má většinu peněz starosta v obvodním rozpočtu, a proto není důvod, aby se obracel s pomocí na městskou kasu. Její argumentaci Hýbner odmítá.

POŽÁRNÍ ZBROJNICE, OPĚRNÁ ZEĎ, MULTIKÁRA…

Starosta poslal primátorce několik žádostí o finanční injekce. Za milion chtěl nechat rozšířit požární zbrojnici v Božtěšicích, žádal také 600 tisíc na rekonstrukci budovy W. Churchilla, kde sídlí ZUŠ Evy Randové. Pro veřejně prospěšné pracovníky dále požadoval auto typu Multicar, které stojí 2,2 milionu.

Přispět chtěl také 1,7 milionu na opravu opěrné zdi v lokalitě Králova Výšina, která hrozí zřícením, a dalších 1,3 milionu na údržbu zeleně a vytvoření plochy pro parkování.

„Všechny akce mohl obvod začít realizovat už od ledna, má je v rozpočtu. Souhlasil bych s rozšířením peněz na zeleň a možná i na rekonstrukci té „Churchillky". Ale nějaké parkoviště? O tom zastupitelé nic nevědí," komentoval žádost náměstek primátorky Jiří Madar.

Žádost nakonec primátorka během jednání zastupitelstva smetla ze stolu. „Materiál stahuji, obvod má alokované prostředky ve svém rozpočtu, a přesto žádá město. Přijde mi, že vytváří rezervu," uvedla primátorka.

NA ROZDÍL OD MAGISTRÁTU JSOU POLITICKY STABILNÍ

Narážela tím na fakt, že v rezervním fondu centrálního obvodu leží zhruba 20 milionů korun, které obvod údajně nečerpá.

„Peníze samozřejmě čerpáme, nejrůznější investice půjdou právě z této rezervy. Letos jsme opravili a vybudovali mnoho komunikací, bez finančního krytí by to nebylo možné. V jiných městech se peníze přerozdělují procentuálně podle toho, jaké příjmy obvody mají. To by se mělo zavést i u nás," míní Hýbner, který dal na Facebook video 
o přerozdělování dotací obvodům v Ústí.

„Žádali jsme o vysvětlení několika položek v žádosti, místo toho nás pan starosta veřejně hodnotí na sociálních sítích. Není s ním dobrá komunikace," přiznala primátorka.

Hýbner za vším vidí politikaření. „Vedení magistrátu vadí, že jsme jako obvod zůstali politicky stabilní, a tohle jsou odvety," myslí si Hýbner.