„Tak vysoký zájem nás těší. Přišlo více lidí než vloni, je to pro nás signál, že máme zájemcům o studium co nabídnout a můžeme je přesvědčit, aby si zvolili právě naši školu," uvedl ředitel školy Jaroslav Mareš.

„Je to jasné, doprava nebo elektřina, nejlépe oboje," poznamenal jeden z už přesvědčených mladíků k mamince, která mu radila, aby ještě počkal na návštěvu chemické průmyslovky. „Ba ne, tady je to zajímavější a dá se tu udělat řidičák i na náklaďák," argumentoval syn.

Sbírají informace

„Někteří přicházejí už předem rozhodnutí a chtějí se přesvědčit, jaké to tady bude, jiní ještě váhají a sbírají informace, ale řada z nich už ví, že chce studovat nějaký technický obor a my jim můžeme ve výběru pomoci," uvedl učitel Josef Kormaník, který prováděl skupiny mladých lidí a jejich rodičů po škole.

V úvodním seznámení se budoucí studenti dozvěděli, jaké obory škola nabízí, jaké jsou možnosti studia na vysoké škole, s kolika firmami škola spolupracuje a mnoho dalšího.

„Studovat dál jde osmdesát procent našich absolventů a ostatní mají na výběr řadu nabídek od zaměstnavatelů. Ti se často ptají, koho bychom jim doporučili do jejich firmy," dodal Jaroslav Mareš.