Jmenuje se Karel a mamince Pavlíně Štěpánkové udělal radost svými 3 250 gramy a výškou 51 centimetrů.

Gratulace od primátorky

Na Káju se doma kromě tatínka těší i dva další sourozenci, desetiletý bráška a osmiletá sestřička. V sobotu přijde mamince osobně poblahopřát ústecká primátorka Věra Nechybová.

Kromě gratulace, plyšového zvířátka a květin obdrží šťastná rodinka také peněžitý dar. „Standardně dáváme mamince prvního miminka částku dvacet tisíc korun. Finanční dar se ale musí nejprve schválit v radě města, která se uskuteční 13. ledna," uvedla asistentka primátorky Lenka Rosáková.

Prvním miminkem narozeným v ústecké Masarykově nemocnici pak byla na Nový rok v 8.46 hodin Karolína Rážová-Nálezová. Vážila 3 270 gramů a měřila 48 centimetrů.

V Ústí se narodil první Tepličák

Osmadvacetiletá maminka pochází z Teplic a jméno dala dceři po sobě. Jak sama říká, rodila už podruhé.

„Poprvé jsem byla v Teplicích, kde jsem před třemi lety porodila syna. Tentokrát jsem na doporučení zvolila ústeckou nemocnici. Byl to pohodový a rychlý porod, ale bolel stejně jako ten první. Rodina se akorát probrala ze silvestrovských oslav a už mohli znovu začít slavit," usmívá se spokojená maminka Karolínky.

První letošní miminko Ústeckého kraje přišlo na svět už v 1 hodinu a 14 minut v děčínské nemocnici. Mamince Evě Hoření z Horního Podluží se narodil syn Rudolf. Měřil 50 centimetrů a vážil 2,86 kilogramu. I na něj čeká odměna, a to od Ústeckého kraje v podobě 15 tisíc korun a věcných darů v hodnotě 2 tisíce korun.