Vítězkou minulého kola se stala Kamila Procházková s receptem Drůbeží játra na medu. „Recept jsem dostala od kamarádky. Když jsme se bavily, tak si játra vychvalovala. Když jsem je udělala poprvé, mohli jsme se po nich doma doslova utlouct," napsala k receptu Procházková.

Kuchař Roland Šitt, také doporučil nekrájet játra na nudličky. „Drůbeží játra se sama o sobě rozpadají, tak je stačí pouze přepůlit. Něco jiného je to u vepřových jater. Ta se na nudličky nakrájet dají. Jinak bych menu doporučil na dobrou a teplou večeři. Sváteční jídlo to určitě není," řekl kuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.

Jako příloha se k drůbežím játrům v medu podávaly hranolky nebo rýže.

„Do Sport Pubu na zimák chodím na oběd pravidelně. Dnes mě recept Ústeckého deníku překvapil. Játra v medu jsem ještě nejedl. Dal jsem si to s rýží a mohu jen doporučit," řekl Pavel Sedláček.

„Já mám raději hranolky, tak jsem si to dala s nimi. Je to dobré i sosík mi také chutnal. Je to vynikající, ani jsem netušila, že jsem si dala menu Ústeckého deníku," dodala Kateřina Pěnkavová.

Vítězný recept: Drůbeží játra na medu

Tak jako každý čtvrtek se i tento týden v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Drůbeží játra s medem návštěvníkům chutnala, mohli se po nich utlouci.Suroviny: 250 g drůbežích jater, 2 cibule střední, tabasco nebo chilli, lžíce medu, špetka soli, lžíce oleje.

Postup: Nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme očištěná, na nudličky nakrájená játra, přidáme dle chuti tabasco nebo chilli popř. pálivou papriku. Na závěr osolíme a přidáme 1 lžíci medu a osmažíme, dokud nevznikne zlatavá kůrčička.

Kamila Procházková

Soutěžní recepty: Hlasujte, co budeme vyřit příště

Bramborové lodičky s mletým

Suroviny: 4 velké brambory, lžíce másla, sůl, 1/2 svazku jarní cibulky, pepř mletý, mletá paprika, 100 g eidam sýr strouhaný, 100 g mletého vepřového masa.

Postup: Brambory ve slupce dáme vařit na 15 minut. Poté je necháme vychladnout. Na pánvi rozpálíme lžíci másla a jarní cibulku pokrájenou na kolečka osmažíme. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme papriku. Brambory překrojíme napůl, vydlabeme, smícháme s masem a brambory naplníme. Posypeme nastrouhaným sýrem a 10 min zapékáme.

Lenka Poslušná

Knedlíky plněné masovou směsí

Suroviny: 500 g vařených strouhaných brambor, hrubá mouka, vejce, sůl, 2 cibule, olej, 300 g vařeného uzeného masa, pepř, sůl, špenát.

Postup: Na oleji osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené uzené maso, osolíme, opepříme, necháme vychladnout. Brambory smícháme s vejcem, osolíme, přidáme mouku a uděláme hmotu, kterou rozdělíme na díly, z kterých vytvoříme placičky. Do jejich středu dáme lžíci směsi a opatrně a pevně uzavřeme. Knedlíky vaříme cca 8-12 minut.

Karla Králová

Vepřové kotlety na hořčici

Suroviny: 4 vepřové kotlety, sůl, pepř, lžička mleté sladké i pálivé papriky, hořčice plnotučná, hladká mouka, tuk na smažení.

Postup: Kotlety nařízneme a naklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, potřeme jednu stranu hořčicí. Na pánvi rozpálíme tuk. Kotlety stranou namazanou hořčicí namočíme do hladké mouky a vložíme na pánev. Asi 2-3 minuty se s ní nedá hnout, protože se přilepí k pánvi. Když je strana opečená, kotletu otočíme podlijeme trochou vody a přikryjeme pokličkou. Necháme udělat sos.

Naděžda Kopejsková