Jak uvedl šéfkuchař Martin Ječmen, jednalo se o typicky hospodské jídlo. „Bavorský guláš je svým složením stejný jako Plzeňský,. Akorát s tím rozdílem, že u Plzeňského přijde na vrch ještě strouhaný česnek a ozdobí se párkem," řekl šéfkuchař.

Jako přílohu podávali kuchaři k Bavorskému guláši houskový knedlík. „Rozdíl gulášů je také v příloze. K Plzeňskému se dělají tři druhy přílohy. Jde o houskový knedlík, bramborový a rýži. Ve Sport Pubu ho děláme často," dodal Ječmen.

Mezi hosty byl Bavorský guláš s knedlíkem velmi žádaným menu.

„Je to mírně pikantní, což dává guláši dobrou chuť. Líbí se mi i jak kuchaři jídlo servírují. je to krásně nazdobené, takže se člověk také nají očima. Správně servírované jídlo je základ, aby si člověk před jídlem správně naladil chuťové pohárky," řekl Jan Brázda.

Vítězný recept: Bavorský guláš

Tak jako každý čtvrtek se vařilo v restauraci Sport Pub Zlatopramen podle čtenářů Ústeckého deníku. Bavorský guláš byl velmi oblíbený.

Suroviny: 0,5 kg hovězího masa, sádlo, 2 bujóny, 2 lžičky rajčatového protlaku, 3 dcl piva, 2 lžičky mleté papriky, kmín, cibule, 6 stroužků česneku, lžíce majoránky.

Postup: Nakrájíme na jemno cibuli a na sádle opečeme. Přidáme hovězí, česnek, kmín a restujeme. Poté papriku, protlak, bujóny a pivo. Až bude maso téměř hotové, přidáme kmín, majoránku, zahustíme jíškou.

Kamila Macáková

Soutěžní recepty: Hlasujte, co budeme vařit příště

Anglické těstoviny

Suroviny: 400 g těstovin, cibulová nať, 300 g anglické slaniny, 250 g špenátových listů, 150 g strouhaného sýra, 2 stroužky česneku, olej, sůl, pepř, máslo

Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu a scedíme. Cibuli osmažíme na oleji, pak přidáme orestovat pokrájenou slaninu, vsypeme pokrájené špenátové listy, osolíme, opepříme, přidáme česnek a krátce podusíme. Směs vmícháme do těstovin společně se sto gramy sýru a vše nasypeme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme zbytkem sýru a dáme zapéct do předehřáté trouby.

Eva Drobná

Athénská jehla s citronem

Suroviny: 400 g vepřového masa, lžíce Gyros koření, lžíce rostlinného oleje, sůl, 2 cibule, 2 papriky, slanina, hladká mouka, 2 rajčata, citron.

Postup: Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením, promícháme s olejem a necháme půl hodiny odpočinout. Na jehlu napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu, kousky papriky. Jemně poprášíme moukou a opékáme v rozpáleném oleji. Do výpeku vložíme nakrájená rajčata a podusíme je. Jehly přeléváme s podušenými rajčaty, zdobíme plátkem citronu.

Kateřina Štemberová

Pikantní kuřecí

Suroviny: 4 kuřecí prsa, olivový olej, bílé víno, trocha smetany, oregano, rajčata, sýr Lučina, chilli, olej.

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme olej a nudličky usmažíme. Přilijeme trochu bílého vína a krátce podusíme. Poté do pánve vhodíme Lučinu a drcená rajčata. Řádně promícháme. Přidáme trochu smetany, aby to nebylo tak husté. Promícháme. Přisypeme chilli. Osolíme podle chuti.

Lenka Pravdová